Procedura de rambursare – Udalmansa

Dacă produsul dvs. a fost deteriorat în timpul transportului sau nu corespunde comenzii dvs., vă rugăm să ne trimiteți un e-mail în termen de 48 de ore de la primirea expedierii.

Vă rugăm să trimiteți un e-mail cu o fotografie a expedierii (cu o etichetă lizibilă) și o fotografie a produsului livrat, unde pagubele vor fi vizibile în mod clar.

Ne vom ocupa de reclamația dvs. cu prioritate și ne cerem scuze sincer pentru neplăceri.

RETRAGERE DIN CONTRACT

În termen de 14 zile de la primirea expedierii, aveți opțiunea de a vă retrage din contractul de cumpărare și, în același timp, aveți dreptul de a schimba bunurile sau de a vă rambursa.

Produsul pe care doriți să îl înlocuiți sau să îl returnați nu trebuie să fie deteriorat. Produsul trebuie returnat în ambalajul original și nedeteriorat, cu accesorii complete. În caz contrar, cererea de schimb sau rambursare va fi respinsă sau soluționată doar parțial.

În termen de 14 zile de la primirea expedierii, completați formularul de pe linkul de mai jos pentru un schimb de bunuri sau o rambursare sau vă rugăm să ne anunțați prin e-mail că doriți să vă retrageți din contract.

Imediat după trimiterea formularului, veți primi un cod de reclamație din mai multe cifre pe e-mail pentru schimbul sau returnarea mărfurilor, care trebuie să fie scris pe plic cu datele adresei. Dacă nu ați primit e-mailul cu codul, vă rugăm să ne contactați prin e-mail.

Înainte de a trimite bunurile înapoi la adresa noastră, nu uitați să verificați (de ex. În confirmarea comenzii sau pe factura pe care ați primit-o prin e-mail) că ați cumpărat produsul în magazinul nostru online. Dacă ne trimiteți un produs care nu a fost achiziționat în magazinul nostru, nu vom fi responsabili pentru eroarea dvs. și nu vom returna pachetul.

Trimiteți-ne produsul în cel mult 14 zile de la data declarației de retragere.

StreetBerezeni 7370109
CityVaslui
State/Province/OblastRomânia
Zip Code/Post Code737065
Phone Number+40 (235) 431386

Vă recomandăm să trimiteți expedierea prin poștă recomandată – în cazul pierderii coletului, vom putea continua să vă rezolvăm reclamația pe baza dovezii de livrare prin numărul de urmărire.

Costul transportului expedierii la adresa noastră este plătit de către expeditor. Nu acceptăm ramburs.

De îndată ce departamentul nostru de reclamații vă primește pachetul, vă vom trimite un produs nou sau prețul de achiziție va fi rambursat în termen de 8 zile lucrătoare.

Lista articolelor pentru care nu este posibil să se retragă din achiziție, resp. este limitat la:

Detergenți, paste de lustruit,…: Produsul poate fi returnat numai dacă folia de protecție / sigiliul nu a fost îndepărtată, resp. Produsul nu a fost încă deschis și utilizat.
Costum de baie, lenjerie de corp: Costumul de baie și lenjeria de corp nu pot fi returnate din motive igienice.

E-book: o carte electronică este o proprietate intelectuală care nu poate fi returnată în mod material (poate fi descărcată sau copiată), deci nu poate fi schimbată sau prețul de achiziție pentru acest articol rambursat.
Set, complet: returnarea parțială a produselor individuale din set nu este posibilă. Solicitarea casetei Mystery va fi acceptată și soluționată numai dacă returnați întregul conținut al casetei.
Cadou: Reclamațiile nu sunt posibile pentru produsele pe care le primiți cadou.

AVIZ: Dacă returnați în mod voluntar un produs pentru care nu este posibilă retragerea din cumpărare, în afara perioadei de retragere de 14 zile, în afara perioadei de returnare de 14 zile după notificarea de retragere sau a unui produs care nu a fost achiziționat în magazinul nostru, vom returna acest produs numai după achitarea unei taxe de 29 LEI, care reprezintă costul gestionării unei reclamații nejustificate, altfel produsul va fi distrus.

NUMAI CERINȚELE CARE ÎNDEPLINESC TOATE CONDIȚIILE DE MAI SUS vor fi rezolvate.

SCHIMB DE GARANȚIE, PLÂNGERI

În cazul în care produsul se defectează sau nu funcționează corect, puteți solicita o garanție de 2 ani pentru toate dispozitivele electronice din oferta noastră.

Garanția nu se aplică:

Vătămare corporală
uzură datorită utilizării
daune datorate utilizării necorespunzătoare, necorespunzătoare și neglijentă.
Produsul trebuie returnat în ambalajul original și nedeteriorat, cu accesorii complete. În caz contrar, cererea de schimb sau rambursare va fi respinsă sau soluționată doar parțial.

Completați formularul din linkul de mai jos pentru a schimba bunurile sau informați-ne în scris prin e-mail.

Imediat după trimiterea formularului, veți primi la adresa de e-mail un cod de reclamație format din mai multe cifre, care trebuie să fie scris pe plic cu datele adresei. Dacă nu ați primit e-mailul cu codul, vă rugăm să ne contactați prin e-mail.

Înainte de a trimite bunurile înapoi la adresa noastră, nu uitați să verificați (de ex. În confirmarea comenzii sau pe factura pe care ați primit-o prin e-mail) că ați cumpărat produsul în magazinul nostru online. Dacă ne trimiteți un produs care nu a fost achiziționat în magazinul nostru, nu vom fi responsabili pentru eroarea dvs. și nu vom returna pachetul.

Trimiteți produsul la noi în termen de 14 zile de la completarea formularului de reclamație la adresa:

StreetBerezeni 7370109
CityVaslui
State/Province/OblastRomânia
Zip Code/Post Code737065
Phone Number+40 (235) 431386

Vă recomandăm să trimiteți expedierea prin poștă recomandată – în cazul pierderii coletului, vom putea continua să vă soluționăm reclamația pe baza.